Historie

 

Al in het begin van de vorige eeuw is de grond al gelegd voor wat nu Boomkwekerij-Versprille is. In de provincie Zeeland waar de boomkwekersfamilie haar oorsprong heeft werden toen al bomen gekweekt. Waren het in het in de beginperiode voornamelijk vruchtbomen, na de verhuizing naar de Noordoostpolder in 1959 werd het sortiment al snel uitgebreid met laan en sierbomen.

 

In de jaren `70 van de vorige eeuw werd dit door Chris Versprille sterk uitgebreid, en heeft het bedrijf nu een breed sortiment bomen varierend van een kleine bolvorm voor een kleine tuin tot grote solitairen voor parktuinen en straatbeplanting.

In vroeger jaren was het kweken van de bomen praktisch allemaal handwerk, zo ook het rooien wat met de schop moest gebeuren, een zwaar en tijdrovend werk. Versprille heeft altijd groot belang gehecht aan een goede mechanisatie, en heeft al snel een rooiploeg aangeschaft, hetgeen het werk enigzins verlichte. In de jaren `80 werd geinvesteerd in een zware versteklichter die het rooien nog weer een stuk vereenvoudigde. Door veranderingen in de afzetmarkten, en het steeds belangrijker worden van snelle levering is daarbij begin 2000 een selectiefrooier aangeschaft. Momenteel rooit Versprille bijna alle bomen met een nieuwe zelfrijdende selectiefrooier, die het rooien van de bomen tot een waar plezier maakt.

   history planten.jpg           jaarrond (17).jpg    
© 2012 - 2024 Versprille | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel